Военни, близки и обикновени граждани на украинската столица се простиха в

...
Военни, близки и обикновени граждани на украинската столица се простиха в
Коментари Харесай

Киев изпрати в анонимност загиналия снайперист-разузнавач Тенгри - Свят

Военни, близки и обикновени жители на украинската столица се простиха в Михайловската катедрала в Киев с именития снайперист-разузнавач и специфичен сътрудник с позивното име Тенгри. Дори към този момент след гибелта му самоличността на боеца не беше разкрита и на портрета, който носеха бойци от ВСУ, лицето му беше прикрито.

„ Спецназовец, снайперист-разузнавач с максимален брой сполучливо изпълнени супер комплицирани и изключително рисковани задания. За подвига на Великия wоин се носят митове по фронта като образец за храброст, геройство и от време на време гигантски благоприятни условия. Професионалист, виртуоз в работата си, той помагаше на всички и учеше младите, предавайки им своите познания и опит. На фронта Тенгри го знаеха всички подразделения и персонално ръководителите на специфичните интервенции, които постоянно се съвещаваха с него. Най-добрите воини на фронта се гордееха с другарството си с този Велик боец “, спомня си доброволката Наталия Воронкова, представена от Цензор.нет.

В Києві в Михайлівському соборі попрощалися зі спецпризначенцем, снайпером-розвідником із позивним «Тенгрі».

«Тенгрі», справжнє ім’я якого не розсекречують навіть після смерті, загинув під час виконання бойового завдання
— Радіо Свобода (@radiosvoboda)
„ Тенгри. Воин. Килър. По стартовия набор от параметри той би трябвало да преживее нуклеарна война. На тип – бабанка чичка на неопределена възраст. “ – написа за починалия Сергей Бондар от подразделението „ Харпун “ на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

Кой е „ Тенгри “, всички през днешния ден приказват за него, питат се украинците в обществените мрежи. „ Видях го на фотография със закрито лице. Това някой прочут ли е? “ „ Разузнавачите в никакъв случай не са известни. Беше от Главното разследващо ръководство. Просто в тези кръгове беше именита персона и най-резултатен по осъществяване на бойни задания. Навqрно са го познавали единствено най-верните му доближени побратими и управлението. "

Руската страна разгласи, че в зоната на осъществяване на специфичната военна интервенция, както назовават в Москва войната против Украйна, е погубен необятно популярният в редовете на ВСУ офицер от Силите за специфични интервенции на Украйна с позивна Тенгри.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР